Berlijn Boudewijn

Franse glamour en luxe in hartje Berlijn

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

De chique Gendarmenmarkt, met zijn luxe restaurants, brede terrassen (in de zomer) en hotels zijn als het ware om de hoek. Een elite van koopkrachtige toeristen, buitenlandse eigenaren van appartementen in Mitte, bestuurders, expats, parlementariërs en (West)Berlijners wilde dit vanaf de val van de Muur: Een op en top Frans warenhuis met top wereldmerken, dienstbaar, ter zake kundig personeel in perfecte outfit en een ‘smashing’ entourage. Het lijkt alsof je in een enorme glazen ufo rondloopt.

Het is alsof vanuit hartje Parijs het complete warenhuis naar Berlin Mitte is geparachuteerd. Galerie Lafayette is voor iedereen die van Frans houdt een bezoek waard. En als je  Alexandre de Paris haardecoratie of het Serge Lutins parfum of de Velatti  sieraden toch iets te prijzig vindt, kun je altijd nog afdalen naar de kelders van Galerie Lafayette. Alles wat met goed Frans eten, drinken, smullen en savoureren te maken heeft kun je daar  vinden: delicieux!

De toerist met rugzakje, stevige wandelschoenen, mobieltje in de ene en waterflesje in haar andere hand mag er natuurlijk komen binnenlopen, maar wordt wel met zeeeer kritische blik bekeken door bewaking en verkooppersoneel. Gaat zij hier echt iets kopen??

Eind november 2019 begint de Advent en ik kan me goed voorstellen dat dit van oorsprong Franse warenhuis flink gaat uitpakken voor de Kerstinkopen!

December 2021 verloopt desastreux: vanwege de strenge coronamaatregelen kan men niet 'en masse' kijken en kopen in de warenhuizen. Januari 2022 neemt een Amerikaanse investeringsmaatschappij Lafayette Berlin over. Wat zal er mee gebeuren?

Nieuwe reacties

05.09 | 20:35

Hallo Betsy, het belangrijkste is dat je minimaal een half uur van te voren ...

05.09 | 13:17

Moet je hiervoor kaartjes reserveren en zo ja waar doe ik dat dan?

13.05 | 19:41

Dank voor je reactie! Het wrange is dat de eerste eigenaar, familie...

12.05 | 08:31

Boeiende geschiedenis. God is getrouw.